Belföld

Tarlós kivizsgáltatja a trolitendert

Meg kell vizsgálni BKK vezetésének szerepét a járműtenderek lebonyolításában, amivel kapcsolatban a főpolgármesternek is vannak kérdései - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Kapcsolódó cikkek

A közleményben a Főpolgármesteri Hivatal arra reagált, hogy Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője felszólította a főpolgármestert, azonnali hatállyal menessze Vitézy Dávidot, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatóját.

Horváth Csaba szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a “fideszes dilettantizmus” most 3,4 milliárd forinttól és 24 új trolibusztól fosztotta meg a fővárosiakat, miután a Közbeszerzési Döntőbizottság szabálytalanság miatt megsemmisítette a BKK trolibusztenderét.

Budapest már-már rutinszerűen bukja el uniós támogatások milliárdjait a városvezetés és a BKK vezetésének teljes alkalmatlansága miatt – fogalmazott az ellenzéki politikus. A BKK második nekifutásra sem volt képes a szabályoknak megfelelően kiírni a közbeszerzést, emiatt a főváros ismét kicsúszik az uniós támogatások felhasználhatóságának határidejéből – tette hozzá.

A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint Tarlós István főpolgármester a járműtenderek ügyében belső vizsgálat lefolytatása mellett döntött. Azt írják: meg kell vizsgálni a BKK-vezetés szerepét a járműtenderek lebonyolításában. A főpolgármesternek is vannak kérdései e tekintetben. A szocialista vezető észrevételének kampányízű színezetétől függetlenül a kérdés felvetése jelen esetben nem nélkülöz minden alapot, így a főpolgármester a járműtenderek vonatkozásában a belső vizsgálat lefolytatása mellett döntött – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik