Belföld

MSZP: Tarlós menessze a BKK vezérigazgatóját

Az MSZP szerint tarthatatlanná vált a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatójának pozíciója, ezért ismételten felszólították Tarlós István főpolgármestert, hogy azonnali hatállyal menessze Vitézy Dávidot.

Kapcsolódó cikkek

Ezek után pedig arra kérik Tarlóst, hogy az önkormányzati választásokig hátralévő néhány hónapra találjon alkalmas szakembert a BKK élére.

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta: a “fideszes dilettantizmus” most 3,4 milliárd forinttól és 24 új trolibusztól fosztotta meg a fővárosiakat, miután a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) szabálytalanság miatt megsemmisítette a BKK trolibusztenderét.

A politikus úgy fogalmazott, “Budapest már-már rutinszerűen bukja el uniós támogatások milliárdjait a városvezetés és a BKK vezetésének teljes alkalmatlansága miatt”. Horváth Csaba közölte, a BKK második nekifutásra sem volt képes a szabályoknak megfelelően kiírni a közbeszerzést, emiatt a főváros ismét kicsúszik az uniós támogatások felhasználhatóságának határidejéből. Az EU a beruházás költségeinek 99 százalékát állta volna, de a hozzá nem értés miatt a főváros még “ingyen pénzből” sem képes új járműveket beszerezni – tette hozzá.

Az MSZP fővárosi frakcióvezetője szánalmas magyarázkodásnak nevezte Vitézy Dávidnak a KDB döntése elleni tiltakozását.

Az Index hírportál pénteken írta meg, majd a hírről az FN24 is beszámolt, hogy a KDB – a Skoda kérésére indított vizsgálatában – megsemmisítette a budapesti trolibusztender eredményét, mert a kiírásban nem szerepelt dízelüzemű segédmeghajtás, csak az akkumulátoros, ami szerinte versenykorlátozó tényező. A hírportál cikke szerint a BKK súlyos eljárási és érdemi jogsértésekkel, súlyos szakmai hibákkal és hatáskörtúllépéssel vádolja a KDB-t a bizottságnak küldött beadványban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik