Belföld

Az MSZP szakított Ron Werberrel

Az MSZP nem Ron Werberrel viszi végig sem az európai parlamenti, sem az önkormányzati kampányt. A szakembernek „lejárt a mandátuma” – fogalmazott az atv.hu forrása. A portál szerint az EP-kampányt a listavezető Szanyi Tibor és a mögötte lévő szakembergárda fogja vinni, de szerepe lesz a kampányban Velez Árpád pártigazgatónak és Molnár Zsolt kampányfőnöknek is.

Horváth Csaba alelnök az atv.hu megkeresésére annyit mondott: nem látta Werbert a választás óta. „Sokakkal konfrontálódott a kampányban és ez nem segítette a kampány menetét” – fogalmazott a fővárosi frakcióvezető.

Korábbi hírek szerint állítólag valóban vitát gerjesztett a baloldali ellenzéken belül annak a kérdésnek az eldöntése, hogy a Simon-ügy kirobbanása közepette mikor és hogyan indítsák a miniszterelnök-jelölti kampányt. Az MSZP izraeli kampánytanácsadója állítólag annyira dühös lett, hogy végül Mesterházy Attilának kellett közbeavatkozni és elsimítani az ellentéteket.

Néhány napja Papcsák Ferenc azzal magyarázta saját vereségét, hogy Zuglóban teret tudott nyerni a Ron Werber-féle gyűlölettechnológia. A politikus harcmezőként jellemezte az országot, ahol ugyan győzött a Fidesz, az MSZP és szimpatizánsai pedig visszaszorultak a főváros belső kerületeibe. Ezt a területet el is nevezte Papcsák, méghozzá Vörös Félholdnak és véleménye szerint Csepeltől Újpestig húzódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik