Belföld

A Vörös Félhold elsöpörte Papcsák Ferencet

A Zuglói Lapok internetes oldalának adott interjújában a kormánypárti polgármester kifejtette, hogy nem örül, sőt egyenesen szomorú amiatt, hogy az MSZP-s ellenfele, Tóth Csaba nyert, meg amiatt, hogy Zuglóban teret tudott nyerni a Ron Werber-féle gyűlölettechnológia – ezért maradt alul.

Csepeltől Újpestig: a Vörös Félhold

A bukott polgármester egy harcmezőként jellemezi az országot, ahol ugyan győzött a Fidesz, az MSZP és szimpatizánsai pedig visszaszorultak a főváros belső kerületeibe. Ezt a területet el is nevezte Papcsák, méghozzá Vörös Félholdnak és véleménye szerint Csepeltől Újpestig húzódik.

Kép: Kummer János

Csepelről külön is megemlékezik Papcsák a videointerjúban, mint mondja, a rezsicsökkentés élharcosa, Németh Szilárd is elveszítette Csepelt, pedig sok százezer embernek segített, de ugyanígy elveszítette a választásokat a kőbányai György István, tehát nincs egyedül Papcsák.

Negatív kampány

A zuglói polgármester szerint többek között azért is veszítette el a választásokat, mert az utóbbi időszakban az ő ócsárolásáról szólt a kampány, pedig ellenfelénél is lehetett volna találni hasonló ügyeket.

De benn van

Annak ellenére, hogy Papcsák elveszítette egyéniben a választást (Tóth Csaba, a Kormányváltók jelöltje 40,06%-ot kapott, míg Papcsák 36,3%-ot), benn van a parlamentben, mivel a 60. hely a Fidesz-KDNP-nél még befutó.

Sajnos a videó sem a zuglói lap honlapján, sem a YouTube-on sincs fenn már, de az Indexen bárki megnézheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik