Belföld

Igazi legendák érkeznek Vásárhelyre

Nincs olyan, aki nem fújná kívülről slágereiket, ne ismerné zenéjüket. A 100 Folk Celsius vasárnap a BFMK-ban koncertezik.

Jó néhány éve már annak, hogy az 1976-ban alakult country zenekar Vásárhelyen járt – mondta Littvay Imre a zenekar vezetője, gitáros-énekes pár nappal a koncert előtt kérdésünkre. Aki a 70-es, 80-as években született, gyermekeit is hozhatja a nem mindennapi emlékeket felidéző bulira.

Littvay Imre elmondta, a gyerekdalok mellett a felnőtteknek is kedveskednek minden alkalommal, de ha a Paff a bűvös sárkányt nem játszanák el abból biztosan botrány lenne egy koncerten.

38 év alatt 29 lemezt adtak ki, a repertoár szinte végtelen. Olyan slágereket jegyez a csapat, mint az Ohio, a Nagy ho-ho-horgász, a Miki manó, az Országút vigyél haza, a Tele van a.., a Vidéki kislány, vagy a Hány lába van – ugye mind ismerős? Dalaikat gyermekeiken tesztelték árulta el a vezető, amire el tudtak aludni, az jó dal volt. A csapat egyébként irigykedve tekint a dobosra, aki már boldog nagypapa is – így a dalokat már a legfiatalabb korosztállyal is tudják szondázni.

A 100 Folk Celsius szinte semmit sem öregedett az évek alatt, akik felnőttek dalaikon, most saját gyermekeinek mutathatják meg a bájos, vagy pörgős vidám dalokat. A zenekar tagjai még régi vágású zenészek, mondta Littvay Imre, még kézzel zenélnek és szájjal énekelnek.

A zenekart nagy megtiszteltetés is érte nemrég: Littvay Imre a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át Balog Zoltán minisztertől március 15 alkalmából.

A koncert április 13-án 16 órakor kezdődik Vásárhelyen a BFMK-ban, amelyre a teljes árú jegyek mellett kedvezményes nagycsaládos belépő is vásárolható, akár úgy is, hogy egy nagymama összeszedi és elviszi összes unokáját a vidám délutánra.

Játék jegyekért!

A Vásárhely24 most 3*2 jegyet ad a koncertre. A cikket közzétesszük Facebook oldalunkon, aki ott megosztja, és aláírja kommentben kedvenc 100 Folk Celsius dalának a címét, máris esélyes a jegyek egyikére! Pénteken sorsolunk!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik