Belföld

Alföldi és Kulka is beszállt a Kálomista-Schilling csatába

Összevitatkozott az állami milliárdokkal megtámogatott producer és a Krétakör művészeti vezetője. Alföldi Róbert és Kulka János a krétakörösök mellé állt.

Kálomista Gábor filmes és Schilling Árpád a Krétakör Párt című darabja miatt már vitatkozik egy ideje a médiában. A történet Kálomistával kezdődött, aki Schilling szerint azt nyilatkozta: az MSZP szekerét tolják, és a kampányukat támogatandó időzítették a választások elé a bemutatójukat.

Balog Zoltánt és Kálomistát is kiosztotta

“Neki ez jutott eszébe a színházi világnapra időzített bemutatónkról. Semmilyen szinten nem hajlandó felfogni a jelenlegi kormánypártot támogató elit, hogy az magától értetődő, hogy a hatalmon lévőket éri a direktebb kritika, mert ez a demokrácia természete” – reagált a történtekre Schilling, aki Kálomistának és Balog Zoltán emberi erőforrás-miniszterenek is odaszólt egyet az Indexnek adott interjújában.

Mint mondta, Kálomista Gábor a Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Fesztiválok Kollégiuma vezetője. Ebben a minőségében nem tehetné meg, hogy potenciális pályázókat pártalapon kipécéz és becsmérel egy tévéműsorban. Ám szerinte az is igaz, hogy ez a kommunikáció tökéletesen beleillik abba a folyamatba, amelyet Balog Zoltán miniszter indított el ugyanazon a csatornán.

“A riporter azon kérdésére, hogy nem gondolja úgy, hogy azokat a pályázókat, akik kormányellenes demonstrációkat szerveznek, ki kellene zárni a pályázati rendszerből, a miniszter így felelt: egyetértek. Ami igazán tanulságos ebben a történetben, hogy a Thália Színház társulatának (Kálomista Gábor a Thália menedzser-igazgatója is) ez csont nélkül belefér. Ez a mi szakmánk. Évek óta azt ugatom, hogy a legnagyobb kárt ez fogja okozni, hogy a szakma nem tudja megvédeni magát, nem képes felmérni, hogy felhasználnak minket” – mondta el Schilling.

Árpád ugat

Kálomista reakciója nem váratott sokat magára, házi műsorában, a Páholyban a következőket mondta:

“Ez a fajta színház engem nem érdekel. Hogy jön ez a kisfiú ahhoz 40 évesen, hogy ekkora bölcsességeket böfögjön a világba? Hogyan lett ő megmondóember? Mit csinált ő már életében, hogy ezt megteheti? Kikérem magamnak. […] Árpád ugat, ugat, ugat, ugat, de tényleg, mit csinált ő már az életében, hogy ezeket elmondhatja? Tegye fel a kezét, aki kettőnél több Schilling-előadást látott már életében, és abból legalább az egyik tetszett!”

Utóbbi mondatát azóta már nagy valószínűséggel bánja, a Krétakörösök ugyanis az alábbi akcióval vágtak vissza:

Azt kérik tehát, hogy készítsen kézfeltartós selfie-t az, aki bírta Schilling valamelyik rendezését, és küldje el nekik, posztolja ki a Facebook-oldalukra – ahol azóta is gyűlnek a képek, szóval úgy tűnik, jó sokan vannak, akik nem értenek egyet Kálomista “kritikájával”.

A selfie-k pedig érkeznek, nem is akármilyenek: a hvg.hu szúrta ki, hogy küldött be képet Alföldi Róbert és Kulka János is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik