Belföld

Itt a riasztás: Viharra és jégesőre készülhetünk

Kedden öt, szerdán három megyében van érvényben citromsárga figyelmeztetés. Már a riasztást is kiadták.

Kedden Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megye területére adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat a viharos szél miatt – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentéséből.

Késő délután ugyanis északnyugat felől hidegfront érkezik, amely mentén helyenként zivatar is kialakulhat. Zivatarhoz kisméretű jég és viharos szél (60-80 km/h) társulhat. A front átvonulása után a megerősödő északi, északnyugati szelet szerda késő délutánig viharos (60-70 km/h) lökések kísérik.

Szerdán Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területére van érvényben citromsárga figyelmeztető előrejelzés. Napközben északnyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap, de a Tiszántúlon estig sok lesz a felhő. Eleinte főként délen és keleten több helyen, majd inkább csak északkeleten várható eső, zápor, délután pedig a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy jelentéktelen záporeső.

Az északnyugati szél erős, többfelé viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 12 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik