Belföld

Vasárnap óta Magyarország “egy nem teljesen jól működő demokrácia”

Magyarország a legjobb indok arra, hogy miért kéne kilépnünk az unióból – ezzel a címmel közöl véleménycikket a Telegraph, utalva arra, hogy a briteknél állandó téma az EU-ból való távozás igénye.

A brit napilap internetes oldalán megjelent cikk szerzője az Oroszországhoz csatolt Krím félszigethez hasonlítja a magyar-szlovák határt. Ambrose Evans-Pritchard szerint politikailag megkérdőjelezett Magyarország és Szlovákia határa, pont úgy, mint egy hónapja Krím és Oroszország határa volt.

A cikk szerint Magyarország a Fidesz győzelme és a Jobbik megerősödése után már nem egy teljesen jól működő demokrácia, az Európai Unió mégsem tesz semmit.

„Valami nagyon elromlott Magyarországon” – idézi a lap Charles Grant, Centre for European Reform intézet alapítójának lesújtó véleményét.

A cikk Schiff András zongoristát is idézi, aki nem hajlandó Magyarországon koncertezni az erősödő magyar antiszemitizmus miatt, de magánemberként sem akar az országba belépni.

A szerző végkövetkeztetése az, hogy a briteknek Magyarország miatt kell elhagynia az EU-t. Az unió joga szerint bármely tagország kibocsáthat elfogatóparancsot. Ez alapján az is előfordulhat, hogy a magyar hatóságok döntése alapján angol állampolgárt kell elfognia Angliában az angol hatóságoknak. Ez pedig egy “tekintélyelvű” kormánnyal rendelkező ország részéről túl nagy veszély.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik