Belföld

Piros füzetbe gyűjti Ujhelyi István a szegediek üzentét

Szegeden is megkezdte az MSZP az ajánlások gyűjtését a májusi európai parlamenti választásokra. A szocialista párt listáján második helyen Ujhelyi István áll, aki szerint akár Szegeden is meg tudja szerezni az EP-képviselőséghez elegendő voksokat.

Megkezdtük Szegeden is az ajánlásgyűjtést az európai parlamenti választásokra, amelyet május 25-én rendeznek. Mi, szocialisták korábban azt javasoltuk a kormánynak, hogy a magyar parlamenti választásokat és az uniós voksolást tartsuk egy időben, mert így 4 milliárd forintot spórolhat az ország, ám ezt a kormány nem fogadta el – mondta Ujhelyi István a szeged.hu-nak.

A képviselőjelölt szólt arról is, hogy előzetesen abban a munkamegosztásban állapodtak meg, hogy Szabó Sándor a magyar országgyűlésben, Botka László polgármester az önkormányzat élén, Ujhelyi István pedig az európai parlamentben küzdenek majd ugyanazért a célért, amit eddig is tettek, hogy Szegeden minél több és minél jobban hasznosítható fejlesztés valósulhasson meg európai uniós forrásokból.

Szegednek szava lesz Brüsszelben! – folytatta Ujhelyi István. – Most indult az az új, hétéves európai uniós költségvetési fejlesztési ciklus, amelynek keretében 10 ezer 500 milliárd forintnyi fejlesztési forrásról dönthetünk majd, amit az európai unió biztosít számunkra.

Biztos vagyok benne, hogy Ujhelyi István Magyarország érdekeit szem előtt tartva Szegedet kiemelten fogja képviselni Brüsszelben, hiszen ezt tette korábban parlamenti képviselőként és országgyűlési alelnökként is. Ezért arra kérem a szegedieket, hogy ajánlásaikkal és szavazataikkal támogassák a szocialisták listáját és Ujhelyi Istvánt – mondta Szabó Sándor, az MSZP április 6-án megválasztott országgyűlési képviselője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik