Belföld

Leállt a 4-es metró

Pótlóbuszok jártak kedden reggel egy ideig az M4-es metró teljes vonalán egy vonat meghibásodása miatt.

Nem járt a 4-es metró – hívja fel a figyelmet a Facebook-oldalán a BKK. A pótlóbuszok a metró valamennyi állomását érintették, a II. János Pál pápa tér kivételével. Utóbbi helyett a 7-es buszok Huszár utca és Blaha Lujza tér megállóiban álltak meg.

A meghibásodás nem tartott sokáig, a BKK az eredeti hír után 10 perccel frissítette is a Facebook-oldalát, miszerint újra jár a 4-es metró.

Egyébként, ha működik, akkor ilyen:

Alstom – rémálom luxuskivitelben

A próbaüzem végére sem szűntek meg a problémák az Alstom metrókocsikkal. Korábban arról lehetett olvasni, hogy volt olyan kocsi, amit sem a vezető, sem az irányítórendszer nem tudott lefékezni, de az ajtók nyitásával is volt gond, valamint az utastájékoztató rendszerrel, és a kerekekkel is – utóbbiak ellaposodtak, ami a metró felett lakóknak is érzékelhető rezgésben nyilvánult meg. Ráadásul a kocsik Siemens-biztosítóberendezésekkel történő összehangolás rengeteg pénzt emésztett fel. 2013 januárjában 32 alkalommal hibásodtak meg a szerelvények, ezért szoftvert kellett a francia gyártónak frissítenie. A 2-es metrón 22, a 4-esen pedig 15 Alstom szerelvény fut, áruk összesen 247 millió euró volt, azaz mai áron 74,1 milliárd forint.

Olvasói sztorik