Belföld

Életfogytiglant kapott a Csomorkányi úti gyilkos

Tizenhét késszúrással végezte ki anyja ágyban fekvő élettársát. Huszonöt év múlva szabadulhat.

Első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék kedden azt a 32 éves, hódmezővásárhelyi férfit, aki még tavaly nyáron halálra szurkálta édesanya alvó élettárását Csomorkányi úti otthonukban – adta hírül az MTI.

A családi tragédiáról korábban mi is beszámoltunk. A férfi egy feljelentést akart megtorolni a 67 éves férfin: a gyilkosság napján kapott kézhez egy vádiratot, mely szerint – az idős férfi feljelentése nyomán – eljárás folyik ellene súlyos testi sértés miatt.

A gyilkos a levelet olvasva előbb egy sörözőbe ment, majd néhány pohár után anyjával és annak élettársával közös otthonukba, ahol is végzett a férfival. A törvényszék sajtóközleménye szerint 17-szer szúrta meg alvó áldozatát. A gyilkosság előtt még egy cigarettát sodortatott az anyjával.

A bíróság aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntettében és más bűncselekményekben találta bűnösnek. A férfi erőszakos, többszörös visszaesőnek számít. A törvényszék döntése szerint a férfi legkorábban 25 év múlva szabadulhat. Az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik