Belföld

Több ponton áll vagy bukik a Fideszes kétharmad

Pálfi Rita
Pálfi Rita

2014. 04. 07. 12:12

A 444.hu 16 olyan egyéni választókerületet szedett össze, ahol nem biztos, hogy a jelenlegi adatok szerint élen álló jelölt örülhet a végén. Az első a budapesti 15-ös, ahol Kunhalmi Ágnes 22 szavazattal van elmaradva a fideszes Kucsák Lászlótól. A baloldali jelöltnek még bőven van miben reménykednie: 2000 szavazatot nem számoltak még össze.

A másik rendkívül szoros körzet a miskolci 2-es, ahol Dr. Varga László, az MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP jelöltje áll az élen. Előnye mindössze 360 voks Sebestyén László előtt, aki a FIDESZ-KDNP színeiben indult. Itt olyannyira nyílt a verseny, hogy a jelenleg harmadik helyen álló Pakusza Zoltán is befuthat még akár, a Jobbik jelöltjének ehhez 480 szavazatnyi hátrányt kellene ledolgoznia. Minderre maradt még 2046 voks.

Komoly harc van Rákospalotán is: a budapesti 2. számú egyéni választókerületben Tamás László 253 szavazattal előzi a baloldali Móricz Esztert. Itt 1793 szavazatot nem dolgoztak még fel.

Kicsit jelentősebb, 448-as hátrányt kellene ledolgoznia a szocialista Pál Tibor Gyulának a budapesti hatos számú választókerületben, ha képviselő szeretne lenni. Jelenlegi állás szerint Vas Imre a Fidesz-KDNP jelöltje áll nyerésre, de még 2498 szavazóról nem tudjuk, hogy kit támogatott.

Két csata lehet még Budapesten. Az 5-ös választókerületben a fideszes Rónaszékiné Keresztes Monika 442 voksos lemaradását még bőven ledolgozhatja, a feldolgozásra váró 3110 szavazatból. Ha ez nem sikerült neki, akkor Oláh Lajos, az MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP jelöltje lesz képviselő.

A 17. számú választókerület baloldali jelöltje, Szabó Szabolcs talán egy fokkal nyugodtabban várhatja a végleges eredményt. 484 voksnyi előnye van ugyanis. A Fidesz-KDNP színeiben induló Németh Szilárd Istvánnak még 2002 szavazatnyi esélye van.

Ha kíváncsi, hogy hol lehet még matematikai esélye annak, hogy megváltozzon az eredmény, itt megnézheti.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.