Belföld

Orbánékra szavazhatott a romák nagy része

Az ORÖ hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a 19 megye és a főváros tekintetében előzetes becslések szerint csaknem 300 ezer roma vett részt a választásokon.

“A magyarországi roma társadalom ezzel nem csak szervezettségét, hanem politikai érettségét is igazolta. Egyben azt is világossá tette, hogy inkább pártpolitikai, kormányzati politikai szempontból kívánja kifejezni véleményét, s megnyugtató számára a pártlistákon biztosított roma országgyűlési képviselet” – fogalmaztak.

Előzetes becsléseik szerint “a roma szavazók közel 90 százaléka, vagyis közel 260-270 ezer fő a Fidesz-KDNP kormány munkájának folytatására voksolt”.

Ebben látta ugyanis a garanciát az ORÖ és az Orbán-kormány együttműködésének folytatására. Annak a garanciáját, hogy a hazai roma politika véglegesen eltávolodjon a baloldal által gerjesztett botrány politizálástól, s az új roma szakpolitikáknak beérjen a gyümölcse a 2014-2018-as kormányzati ciklusban – áll a dokumentumban.

Az ORÖ a közleményben megköszöni “roma honfitársainknak a történelmi jelentőségű részvételi arányt a 2014-es választásokon, s egyben biztosít minden Magyarországon élő romát, hogy az új országgyűlésben nem csak szószóló útján, hanem kormányzati szinten is ellátja képviseletüket”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik