Belföld

Orbán: megkérdőjelezhetetlen felhatalmazást kaptunk

A választók vasárnap igent mondtak az új közjogi rendszerre, az új gazdaságpolitikára és a néppárti kormányzásra. Azt is elmondta, hogy a választók nemet mondtak a gyűlöletre és az Európai Unióból való kilépésre.
Megállapítása szerint egyértelmű és nem megkérdőjelezhető felhatalmazást, megerősítést kaptak, hogy folytassák azt, amit elkezdtek – értékelte Orbán Viktor miniszterelnök hétfői nemzetközi sajtótájékoztatóján, az Országházban az előző napi országgyűlési választást.


Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A lényegen nem változtatnak a billegő körzetek. Orbán Viktor miniszterelnök nem látja jelentőségét annak, hogy egy vagy két választókörzetben még nem dőlt el a mandátum sorsa, a lényeget ez nem befolyásolja. A kormány szerdán ül össze először és a választások lebonyolítását értékeli.

Indokoltnak nevezte a bankadó megtartását, hogy a bankok is részesei maradjanak a méltányos közteherviselésnek.
Örömmel látja, hogy a pénzintézetek beépítették működésükbe a bankadót, és ismét profitot értek el.

Csütörtökre kész lehet a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) választási listája. A kormányfő a tájékoztatón a személyi és kormányzati szerkezeti ügyekkel – így például az általa vezetett új kabinet összetételével – kapcsolatos kérdésekre többször is azt a választ adta, hogy időt kér, szerdán kormányülés lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik