Belföld

Még kéreti magát Fodor Gábor

A pártelnök közölte: az elkövetkezendő napokban összeül a párt vezető testülete, kiértékelik a választások eredményét és el fogják dönteni, hogy milyen stratégiát kövessenek a parlamentben és az országos politikai életben.

Fodor Gábor egy másik kérdésre azt felelte, hogy egy frakcióhoz való csatlakozás kérdését majd akkor kell átgondolni, ha arra konkrét felkérést kapnak. Kiemelte: ő nem kezdeményez tárgyalásokat, ha mások megkeresik azt viszont végiggondolja az MLP. Azt is elmondta, hogy nem hivatalosan „mindenféle beszélgetést folytatunk (…) mindenkivel, de ezek nem hivatalos beszélgetések és lényegében fantáziálások a helyzetről”.

A pártelnök gratulált a győztesnek, mert a Fidesz 2010 után újra jelentős és nagyarányú győzelmet aratott. Azoknak pedig, akik a „kormányváltó erők szövetségét alkották”, a vereség okait viszont nem másokban, hanem magukban kell keresniük – folytatta. Emellett viszont leszögezte, hogy a választás nem volt fair, mert egyoldalúan lejtett a kormánypártok irányába a politikai pálya.

A Liberálisok jelentős sikert értek el, mert a 2010-2014 közötti időszak után újra van „liberális erő” a parlamentben – közölte. Az elmúlt időszak azért is nehéz volt, mert felerősödtek a szélsőséges politikai tendenciák, Európa- és demokráciaellenes eszmék láttak napvilágot – mondta. A liberálisoknak most az a dolguk, hogy a szabadságközpontú, az emberi szabadságjogokra de eközben magára az emberre, az egyénre is fókuszáló gondolkodásmódot hozzák vissza a politikába – jelentette ki.

Fodor Gábor felvetette azt a gondolatot is, hogy érdemes lenne újragondolni a baloldali pártok együttműködését az EP-választás és az önkormányzati választás során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik