Belföld

Az igazság Mesterházy oldalán áll

“Köszönet MINDEN szavazónknak, aktivistánknak, jelöltünknek!” – így kezdi Mesterházy Attila a Facebookon közzétett választás utáni üzenetét.

Az MSZP elnöke – a vereség ellenére – lelkesítően folytatta: “Ebben a helyzetben is erőt tudunk meríteni százezrek támogatásából és a kezdetektől vallott, progresszív világképből. Mert az igazság a mi oldalunkon áll. Maradunk demokraták, maradunk baloldaliak. Ebben a helyzetben is tudjuk, hogy feladatunk és célunk továbbra sem lehet más, mint a demokrácia és a jogállam védelme. Küzdeni az esélyek kiegyenlítéséért, a mindenkit egyformán megillető személyiségi jogokért, azért, hogy tisztességes munkáért tisztességes bér járjon mindenkinek. Azért, hogy gyerekeink szabad és független országban nőjenek fel, hogy oktatásuk ne a kormány politikai érdekeitől függjön.”

Aztán persze jön a Fidesz: “Több százezer szavazatot veszített négy év alatt a Fidesz. Mi, ha nem is eléggé, mégis 20%-kal növeltük szavazóink számát. Ez sajnos kevés volt ahhoz, hogy ellensúlyozzuk az igazságtalan választási törvény aránytalanságait. De nem adjuk fel, elemzünk, értékelünk és megyünk tovább! Sőt, azonnali feladatunk is van: már ma kezdődik az európai parlamenti kampány!”

A kormányváltók közül nem Mesterházy Attila volt az első, aki megszólalt ma, Gyurcsány Ferenc ugyanis beelőzte az MSZP-elnököt. A Demokratikus Koalíció vezetője okostelefonos alkalmazáson üzente: keveset aludt, reggel futni ment, de jól bírja hittel és erővel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik