Belföld

Szélviharral robban be az új kormány

Európa-szerte, így a Kárpát-medence térségében is folytatódik az évszakhoz képest néhány fokkal enyhébb időjárás.

Kezdetben csak kisebb körzetekben csökken a felhőzet, többnyire sok lesz a felhő. Elszórtan eső, zápor, a Dunántúlon helyenként zivatar is várható. Az éjszaka második felétől csökken a felhőzet, és hétfőn gomolyfelhős, napos idő várható, legfeljebb egy-egy záporral. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 17 és 22 fok között várható – derül ki a met.hu előrejelzéséből.

Kedden kora nyárias napunk lesz: eleinte csak kevés felhő lesz az égen és a sok napsütés hatására 20 és 25 fok közé melegszik a levegő. Estefelé hidegfront érkezik, nyugat felől záporok, zivatarok alakulhatnak ki, viharossá fokozódó szél kíséretében.

Szerdán kezdetben több helyen, majd egyre inkább keleten fordulhat még elő eső, zápor. Erős, viharos széllökésekre is számítani kell, és délutánra csupán 15 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön és pénteken kevesebb felhőre, több napsütésre van kilátás, és ismét melegszik a levegő, pénteken a legtöbb helyen újból 20 fok körüli hőmérsékletet mérhetünk. A hajnalok azonban hűvösek lesznek – jósolja az időkép.hu.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik