Belföld

Kordonokkal zárták le Bajnaiék elől az eredményvárójuk helyszínét (Frissítve!)

Dacára annak, hogy a párt rendezvényért felelős munkatársai még március 15-ét követően bejelentették a rendőrségen az április 6-ai rendezvényt a főváros VII. kerületében lévő Madách Imre út és a Rumbach Sebestény utca kereszteződésénél lévő területre, az Együtt-PM munkatársai szombat reggel azt tapasztalták, hogy a megjelölt helyszínen egy építkezési cég kordonokat húzott fel – közölte a párt sajtóosztálya a hvg.hu-val.

A helyszínről kép is készült, amin jól látszik, a megállni tilos tábla hatálya április 5-e 18 órától április 7-e reggel 4 óráig tart. Tehát pont szombat éjjeltől hétfő hajnalig – hívja fel a figyelmet a lap. Az ügyben megkeresték a rendőrséget is, akik arról értesítették a pártot, hogy az illetékes önkormányzat április másodikán – napokkal az Együtt-PM bejelentése után – építési engedélyt adott ki a területre. Ezért vonulhatott fel a cég kordonokkal.

Az Együtt-PM követeli a kordonok lebontását, és ha ez délután négy óráig nem történik meg, feljelentést tesznek hivatali visszaélés miatt.

FRISSÍTÉS 17:45

Közben a hetedik kerületi önkormányzat az MTI-nek adott közleményben magyarázta a helyzetet. Elmondták, hogy az építési cégnek ők adtak engedélyt a terület elfoglalására, bár az önkormányzat azt a tényt hangsúlyozta ki, hogy “semmilyen építési engedélyt nem adott ki”, hanem egy már korábban megkezdett “a környéken folyó munkavégzéssel összefüggésben került sor” a terület lezárására.

Mint elmondták, “a tér meglévő burkolatának teljes elbontása miatt a munkagépek, szállítójárművek elhelyezése érdekében kérte a kivitelező a Madách Imre út részleges közterület használati engedélyének kiadását.”

Az önkormányzat egyben kijelentette, hogy fogalmuk sem volt arról, hogy “az egyik párt a VII. kerületi Madách Imre úton tartaná eredményváró rendezvényét”, mert azt a rendőrségen, és nem náluk kell bejelenteni. Hozzátették, hogy amennyiben megkereste volna a párt az önkormányzatot, lehetőség lett volna egyezetni az ügyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik