Belföld

Civilekkel járatja le a Fidesz az MSZP egykori pénztárnokát

Mint arról korábban beszámoltunk, a Fidesz 2010 után újra Gyurcsánnyal összekötve próbálja meg démonizálni a szocialista jelölteket. Salgótarjáni olvasónk elküldte a szórólapot, amit az MSZP volt pártpénztárnokáról, Boldvai Lászlóról készített a kormánypárt. Az Országgyűlés honlapjáról kigyűjtött adatok szerint az 1050 négyzetméteres villájával a nagy házban élő politikusok listáját vezető Boldvai 7435 alkalommal szavazott együtt Gyurcsány Ferenccel, vagyis 97,2%-ban, ami egy jobboldali szavazónak elég ijesztő szám lehet.

A szórólap egyébként teljes mértékben megegyezik az Oláh Lajos ellen készülttel, tehát valóban országos lejáratókampányt indított a baloldali politikusok ellen a Fidesz, akárcsak négy évvel ezelőtt.

Olvasónk beszámolója szerint azonban a fideszes szórólappal együtt bedobtak a postaládákba egy másikat is, ami szintén Boldvait támadja, ám sokkal keresetlenebb stílusban. Fejléce, az iktatószám, a „top secret”-pecsét, és a dosszié elnevezés is utalás arra, hogy Boldvai a KISZ-ben kezdte politikai pályafutását: 1985-ben Salgótarján KISZ-titkára lett, 1987-ben a KISZ Nógrád megyei első titkárává választották; 1979-ben Kiváló Ifjúsági Vezető, 1984-ben pedig KISZ Érdemérem kitüntetéseket kapott. Egyébként 1979-ben érettségizett, és ekkor lépett be az MSZMP-be is.

A szórólap elején felsorolták, hogy miket szavazott meg Boldvai László a parlamentben, és szerepel még rajta egy „don Boldvai, a keresztapa” elnevezés, afféle humorként egy béka és annak hátsója alatt egy fejjel lefele írt „bukott baloldal” felirat, valamint egy lenyúlásról szóló mondóka, és természetesen Gyurcsány Ferenc örökbecsű idézete az őszödi beszédből is. A szórólap hátulja kizárólag Boldvai hatalmas házával foglalkozik, amelyet 300 millióra becsülnek a kampányanyag készítői. Lendvai Ildikó módszerét alkalmazva kiszámolták, hogy ennyi pénzből 550 lélegeztetőgépet lehetne venni, illetve hogy egy minimálbéren foglalkoztatott salgótarjáni munkásasszony 250 év alatt keresne ekkora összeget. Láthatók még vicceskedő tippek Boldvai vagyonosodásának magyarázatára, végül a politikus lesújtó képviselői bizonyítványa olvasható.

Nógrád Jövőjéért

A hátlap jobb alsó sarkában olvasható az apró betűs felirat, miszerint „Fk: Nógrád Jövőjéért Egyesület”, ez azonban így szabálytalan, mert a jogszabályok értelmében a szórólapokon is fel kell tüntetni a szerkesztésre és a kiadásra vonatkozó legfontosabb adatokat, tehát a kiadó nevét, székhelyét, a kiadásért, illetve a szerkesztésért felelős személy nevét.

A salgótarjáni székhelyű Nógrád Jövőjéért Egyesületet 2007-ben jegyezte be a bíróság, képviselője Borkovics Ádám, célja pedig az ifjúság képviselete és segítése kulturális, oktatási, drogprevenciós, és szexuális felvilágosítói területen. A bírósági adatbázisban elérhető beszámolók szerint az egyesületnek 2011-ben 10 ezer forint, 2012-ben pedig 41 ezer forint eredménye származott a közhasznú tevékenységéből, vagyis nincs túl sok felesleges pénzük. Már csak emiatt is nehezen hihető, hogy több tízezer forintot áldoztak volna Boldvai-ellenes szórólapokra, de természetesen lehetséges. Ahogy az is, hogy valaki visszaélt a nevükkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik