Belföld

Rogán adóvizsgálatot kért maga ellen

A Fidesz-frakcióvezető az Aréna című műsorban azt mondta: az új parlament a törvényben meghatározott utolsó időpontban tud csak megalakulni, május 6-án. Ezt azzal magyarázta, hogy ha „sokan megtámadják a választás kisebb-nagyobb végeredményét, akkor a jogorvoslati idők bőven elhúzódhatnak odáig…”. Rogán Antal ugyanakkor közölte, hogy az eredmény már a választások napjának éjszakáján ismert lesz.

Szerinte a külföldi voksoknak nincs nagy jelentőségük. Sajnos tény, hogy ez egy szimbolikus dolog, hiú ábránd azt gondolni, hogy komolyan változtathat a választások végeredményén. Más lenne a helyzet, ha szoros lenne a verseny, de a közvélemény-kutatások alapján ez nem tűnik erősen valószínűnek. Legkésőbb hétfő hajnalban lehet 99 százalékos eredmény – mondta.

A korábbi tapasztalatok alapján Rogán úgy vélte, kell némi idő a kormányprogram megtárgyalására, választani kell kormányfőt, akinek minisztereket kell jelölnie, fel kell állniuk a parlamenti bizottságoknak, amelyek elvégzik a szükséges meghallgatásokat. Ráadásul az EP-választás előtt még szünetet is tart a törvényhozás. Így csak május 25-e után, legkésőbb június elején teheti le esküjét az új kormány – vázolta a menetrendet.

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője bejelentette, hogy annak ellenére adóhatósági vizsgálatot kezdeményezett maga ellen a második kerületi lakását érintő ügyek miatt, hogy az ellene indított támadásokat kétségbeesett próbálkozásoknak tartja reménytelen helyzetben lévő politikusok részéről.

A Fidesz egyébként annak ellenére nem foglalkozik Rogán ingatlanjaival, hogy azokról minden nap újabb dolgok derülnek ki. Ma a balatoni lett nagyobb. Nyitrai Zsolt fideszes képviselő tagadta, hogy az Origo kérdésére korábban azt közölte: a frakcióvezető vagyonnyilatkozatával kapcsolatos kérdésekre délután négykor, egy másik sajtótájékoztatón adnak választ. Közleményében a politikus azt írta: “Mai, a vasárnapi eredményváróról szóló sajtótájékoztatómon azt mondtam, hogy minden más kérdésre választ kapnak az újságírók a délutáni szóvivői sajtótájékoztatón.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik