Belföld

Lázár támogatja a halálbüntetést

A gyerekgyilkosokkal szemben ezt tartaná igazságosnak.

A bíróságoknak fogalmuk sincs a magyar valóságról, és nem igazságot, hanem jogot szolgáltatnak – idézte fel Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár földeáki lakossági fórumán elmondott szavait az MTI.

A politikus ezt annak kapcsán jelentette ki, hogy a Szegedi Ítélőtábla a napokban, az Alkotmánybíróságtól kért állásfoglalásig felfüggesztette a bátmonostori hármas gyilkosság ügyében folytatott másodfokú eljárást. Erre azért volt szükség, mert a vádlott ügyvédje szerint a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés ellentétes az emberi jogok európai egyezményének embertelen büntetést tiltó rendelkezésével, amelyet Magyarország is ratifikált.(Az ügyvéd, a védence előzetes letartóztatásának megszüntetését is indítványozta, ezt azonban a táblabíróság elutasította.)

Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Lázár János elmondta, a magyarok többsége halálbüntetés párti, hozzátéve az idős emberek életét kioltókkal és a gyerekgyilkosokkal szemben ő maga is ezt tartaná igazságosnak.

Az államtitkár szerint a bíróságok nem hajlandók tudomásul venni a tényeket, ami azt mutatja, hogy a magyar valósággal, a társadalom életviszonyaival köszönő viszonyban sincs a jogszolgáltatás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik