Belföld

Kampányest Nagy Bandó Andrással

Humoros anekdoták és keserédes példázatok arról, lehet más az élet Magyarországon.

Kampányestet tartott csütörtök este a hódmezővásárhelyi Németh László Könyvtárban Nagy Bandó András, a Lehet Más a Politika helyi országgyűlési képviselőjelöltje.

A 66 éves humorista országos és regionális ügyekről is beszélt. Szólt többek közt Orbán Viktor március 15-ei beszédéről, a vásárhelyi plakátrongálásokról, az LMP politikai szerepéről, valamint Lázár Jánoshoz fűződő viszonyáról is.

Kérdezték tőlem, mi a véleményem róla. Nem ismerem személyesen így nem tudom, milyen ember is ő. Egy biztos, bár mások a nézeteink nem szabad elvitatni tőle, hogy jó szándék vezérli. Valószínű, hogy azért lett politikus, mert tenni akart, tenni akar az emberekért. A választásnak nem szabad személyek közti harccá degradálódnia. A lényege a szabad véleménynyilvánítás arról, miként is gondolkodunk a világról – mondta el a képviselőjelölt.

Forrás: Vásárhely24/Frankó Máté

A kötetlen előadásában nagy hangsúlyt kaptak a magyar társadalom morális kérdései. Hosszasan beszélt az emberi közönyről, az egyre terjedő irigységről és rosszindulatról, a tehetség elpazarlásának problémájáról, az összefogásra való hajlandóság hiányáról. Az életéből, utazásaiból, könyvélményeiből merített példákon keresztül mutatta be, hogyan lehet apró gesztusokkal, tudatosabb életmóddal, odafigyeléssel problémákat megoldani. Mint mondta, képviselői munkáját is ennek szellemében végezné.

Az est folyamán arról is beszélt, miért nem folytatott aktívabb kampányt az elmúlt hetekben.

Két héttel ezelőtt egy szívműtéten estem át. Az orvosom nem javasolta, hogy ide-oda utazgassak. Ennek ellenére szerettem volna találkozni az itt élő emberekkel, ezért is jöttem el ide, mégha kis segítséggel is – árulta el a deszki születésű író-humorista, aki több, a térséghez kötődő gyermek- és fiatalkori emlékét is felidézte az egybegyűlteknek.

Nagy Bandó egyébként jelenleg Orfűn lakik, de mint mondta, érez magában annyi lendületet, hogy ez ne jelentsen problémát. A megválasztása esetén aktívan részt venne a helyi közügyekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik