Belföld

Telefont lophattak Orbán Ráhel esküvőjén

A főszerkesztő részletes, dokumentumokkal igyekszik alátámasztani indulatos beszámolóját, mely szerint a személyzet tagjait jóval az esküvő után kereste meg azzal a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), hogy menjenek tanúkihallgatásra, mert az igen jól biztosított esküvőn ellopták egy vendég telefonját. Azt is közölték velük, hogy ezért mindenkitől DNS-mintát vesznek – írja.

Az nem derült ki, kinek a telefonjáról van szó, de az esetet a hatalom természetrajzának leíró írás szerint az esküvőn dolgozó több mint 60 ember többsége azonnal belement a mintaadásba. Ehhez a főszerkesztő/felszolgáló először nem járult hozzá, mert – rendőrképzést is megjárt emberként – tudta, hogy ez csak nyomásgyakorlás a nyomozótiszt részéről, és attól tartott – hiába nem csinált semmit – később visszaélnek a DNS-ével.

A szerző egyébként a Negyedik Köztársaság (4K!) Párt tagja, de az egyébként igen rendszerkritikus szervezet eddig nem vette át a hihetetlennek tűnő sztorit, amit sokan április elsejei tréfának tartottak. A szerző ezekre reagálva kitartott amellett, hogy „EZ NEM VICC!”

A hvg.hu-nak az írás szerzője azt mondta: érdekes az eljárás, mert az NNI nyomoz, ráadásul az életvédelmi osztály. A kisebb értékű lopás nem tartozik a szervezet hatáskörébe sőt, a hatáskör túllépésének számíthat. Az NNI nyomozója az eljárást a hvg.hu-nak nem cáfolta, de kérte, hogy a nyilatkozat adására illetékes főnökét keressék, egy név nélkül nyilatkozó rendőr pedig azt mondta,a telefon miatti felhajtás aránytalanul nagy.

A Hír24 már szerdán kereste az Országos Rendőr-főkapitányságot, az írásban elküldött kérdéseinkre csütörtökig  kaptunk választ. Ugyanakkor a beszámolóban lévő állítások, a csatolt “hivatalos” dokumentumok formai elemei miatt erősen kifogásolható a történet valóságtartalma, legalábbis, ami a DNS-mintavételt illeti. Ahogy az sem túlságosan életszerű, hogy egy lopási ügyre életvédelmi nyomozókat állítsanak.

Egyelőre a rendőrségnél arról sem adtak tájékoztatást, hogy valóban eltűnt-e egy telefon az említett esküvőn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik