Belföld

Hétvégére jön a hidegfront

Kialakulhatnak záporok zivatarok és kicsit visszaeshet a hőmérséklet is.

Csütörtökön főként keleten, északkeleten alakulhat ki egy-egy zápor, máshol a napsütés mellett elsősorban fátyolfelhők lesznek az égen. Megélénkül, helyenként megerősödik a délnyugati szél, kellemesen meleg időre készülhetünk: délután 19-23 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken egy gyenge hidegfront következtében délutántól elsősorban az északi, északkeleti tájakon elszórtan kialakulhatnak záporok, esetleg zivatarok, és egyre többfelé feltámad az északkeletire forduló szél. Marad a meleg idő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között várható.

Szombatra néhány fokkal visszaeshet a hőmérséklet, északon több napsütésre, délebbre több felhőre számíthatunk, ott eső, zápor is kialakulhat. Többfelé szeles időre készülhetünk, a maximumok 14-20 fok között alakulnak.

Vasárnap délen is csökken a felhőzet, napközben már mindenütt több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a 13 és 18 fok közé melegszik fel a levegő.

Egyelőre úgy tűnik, a változékony felhőzetből még a jövő hét elején is előfordulhatnak záporok, esetleg zivatarok, de kellemes, tavaszias hőmérsékletekben bízhatunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik