Belföld

A reformkor és Gandhi az oka a JESZ trükkös plakátjainak

Írtunk már korábban a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség trükkös, már-már megtévesztő plakátjairól, a JESZ politikusain kívül szerepel rajtuk a Fideszből Pokorni Zoltán, a Kormányváltók közül a PM-es Szabó Tímea, az LMP-s Szél Bernadett és Chikán Attila is.

Makay Zsolt pártelnök korábban titokzatosan csak annyit mondott, hamarosan sajtótájékoztatót tartanak, ahol hivatalosan is bemutatják a plakátot és minden kérdésre válaszolnak.

Ez az a plakát
Kép: jesz.hu

Kiderült mi vezérelte a pártot a furcsa és meglepő húzásra, a reformkor. Meg Gandhi.

„Legendás volt, hogy a Batthyány kormány két minisztere Széchenyi István és Kossuth Lajos mennyire ki nem állhatták egymást. Ennek ellenére tudtak együtt dolgozni az ország érdekében. A reformkor kormánya nélkül nem köszönhetett volna be Magyarország aranykora a kiegyezést követően” – írják.

Vagyis azért került fel Pokorni, Chikán és a többiek a plakátra, mert „őket olyan tisztességes embereknek ismertük meg, akik képesek felülemelkedni a pártérdekeken, miközben szakmai tudásuk elvitathatatlan”.

Ahogy a plakáton is olvasható, a párt hisz a szeretet és az összefogás erejében, hisznek Batthyány és Gandhi példájában, „akik képesek voltak egy társadalmat minőségileg megújítani, mert hittek a szeretet és az összefogás erejében. Mától látható választási plakátunk e gondolatok jegyében született, az idei választás első antigyűlölet plakátja.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik