Belföld

Ismét támad a Juhász Gyula Napok

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Hallgatói Önkormányzata 2014. április 15-17. között immáron XVIII. alkalommal rendezi meg a kari hallgatói élet legfontosabb eseményét, hagyományát: a Juhász Gyula Napokat.

A rendezvény egy három napos hallgató fesztivál, melyen 10, maximum 31 fős csapat vehet részt és a nyertes csapat “juhásza” egy éven át képviseli a Kart Csillagszemű Juhászként. A versengő csapatok mellett bárki, aki SZTE-s hallgató, részt vehet a programokon.

Minden évben egy adott tematika köré szervezik a vetélkedőket és a programokat, az idei évben a BACK TO LEGEND – UCCU VISSZA A RÉGI DÓGOKHOZ címet kapta.

“A Király akaratábul fakadóan a Böjtmás havának utolján közhírré tétetik ama neves, Jugyus vitézeknek messze földön híres versenkedése, mely immáron tizennyócadjára ejti ámulatba kedves Királyunkat és népünket.

A versenkedés témájájul Őnagysága Királyunk azt álmodta megen egy átmulatott lakoma után, hogy szóljon idén mulatságunk a régi legendás hagyományokról, a magyarság csudájárul. 
Ígyen nevezte Királyunk a 3 napos virgonckodást:

BACK TO LEGEND – Uccu vissza a régi dógokhoz

irályunk akaratábul tehát elő a kucsmával, a subával, lengje be a vidéket az ostorcsattogtatás, tűzről pattant menyecskék csujogatása zengjen himnuszként napfényes várasunkban, hímeztessék mindenki orcájára amaz messze hírös jugyus vírtus mosolygása, legyen kolbászból a királyság kerítése, a hagymamezőkön feküszve legyenek szalonnábul a fellegek.”

 

Az idei év egy fontos tényezőben eltér az előző évektől: április 17-én a programokat kari sportnappal is összekötötték, így a Hattyas soron igazi fesztiválhangulatra számítanak.

Az esemény részletes leírása és programja az alábbi linken elérhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik