Belföld

Fodor: előzési távolságban a Fidesz

Lehet győzni, már előzési távolságban van a Fidesz – mondta a Népszavának adott, szerdán megjelent interjújában Fodor Gábor.

A politikus úgy fogalmazott: a közvélemény-kutatások ugyan jelentős Fidesz-előnyt mutatnak, de közben sötétben tapogatóznak a felmérések. Nemcsak a nagyon sok bizonytalan szavazó miatt, hanem azért is, mert az emberek jelentős része vagy nem is válaszol a közvélemény-kutatók kérdésére, vagy esetleg direkt más választ ad.

Úgy vélte, az időközi választások is rácáfoltak az utóbbi időben a felmérésekre: ahol a mérések jelentős Fidesz-előnyt mutattak, ott kiderült, hogy az csak hajszálnyi, de volt, hogy ellenzéki győzelem született. Fodor Gábor szerint a legfontosabb üzenet a választás Kelet és Nyugat között.

“A Fidesz és ez a kormány szabadságharcot akar vívni Európa ellen, vagyis a szövetségeseinkkel szemben” – fogalmazott, hozzátéve: a kormánypárt ehelyett Keleten keres olyan szövetségest, Oroszországot, “amelynek politikai értékvilágát a krími megszállás jól mutatja”.

“Lehet kereskedni a Kelettel, de nem lehet olyan abnormális szerződést kötni, mint amilyet Oroszországgal kötött a miniszterelnök” – mondta. Szerinte Putyinnak nincsenek gátlásai, amikor gazdasági és politikai térnyerésre törekszik. “A szavazás ezért is választás a demokrácia és az önkényuralom között” – állította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik