Belföld

Rogán: az lenne furcsa, ha nem támadnának

Fényűzés és fényevés

Mennyiből él Rogán Antal?

Rogán Antal kedden az MTI-nek arról beszélt: 16 éve országgyűlési képviselő, 8 éve polgármester, élete, családja, mindene “nyitott könyv” az emberek előtt; polgármesterként és parlamenti képviselőként is eredményeket ért el.

Álláspontja szerint miután munkájába nem tudtak belekötni, most személyét és családját támadják. Ezek a támadások szerinte a kampányról szólnak. A több száz millió forintos vagyonról szóló állításokat “szemenszedett hazugságnak” nevezte, mint mondta, ennek fele sem igaz. Nonszensznek nevezte, hogy baloldali politikusok és a sajtó szomszédjainak és barátainak ingatlanjait is az ő vagyonának tekintik.

Ez durva csúsztatás – tette hozzá, megjegyezve: hazugság, hogy az ingatlanvagyona egyszerre csak a kétszeresére nőtt.
A kormánypárti politikus kifejtette: egy lakást vásároltak öt éve, amelyet ma is házastársi közös vagyonnak tekint. Ezt bővítették két lépésben, többek között egy szomszédos lakás felének megvásárlásával.  Az az állítás, amit két napig “harsogtak”, hogy a lakás nem bővíthető, már kiderült, hogy hazugság – mondta, jelezve: építési engedéllyel, szabályszerűen csináltak mindent.

Sokkal tartoznak

Rengeteg hitelük van, 60 millió forinttal tartoznak csak a bankoknak, kaptak családi segítséget, és magánszemélyeknek is tartoznak – tette hozzá, elképesztő hazugságnak nevezve, hogy ezeket is figyelmen kívül hagyják.

Rogán Antal szólt arról is: vagyonnyilatkozatában pontatlanul fogalmazott, azt kijavította, ahogy azt korábban már mások – Kolber István, Lendvai Ildikó és Lamperth Mónika – is utólag megtették. A Rogánhoz hasonlóan a Pasa parkban lakó Varga Mihály gazdasági miniszter is módosított nyilatkozatán: beírt plusz négyzetmétereket.

Rogán szerint az lenne a furcsa, ha nem támadnák meg a kampány utolsó hetében.Hozzátette, szerinte azért most támadják, mert tudják, hogy a hazugságokért április 6-áig már nem tud jogi úton elégtételt venni, de ezzel minden esetben élni fog, az adóhivatal vizsgálatát pedig saját maga fogja kérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik