Belföld

Juan Carlos: a Sportingot nem szabad lebecsülni

Az MKB-MVM Veszprém Császár Gábor csapatával, a Paris Saint-Germainnel találkozik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, míg a Pick Szeged a Sportinggal csap majd össze.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) keddi, bécsi sorsolásán kiderült, hogy a Pick Szeged az EHF Kupában a lisszaboni Sportinggal csap majd össze a legjobb nyolc között. Az első mérkőzést 19-én vagy 20-án, a visszavágót pedig egy héttel később rendezik.

A Sporting magabiztosan jutott tovább a csoportjából a Montpellier mögött. A franciáktól kapott ki kétszer (36–31 idegenben, 30–27 otthon), a többi meccsét simán nyerte. A portugálok legjobbja Caseiro Portela, aki 48 találattal vezeti a sorozat góllövőlistáját. A Sportingnak a kubai Carol Marzo személyében mindössze egyetlen légiósa van.

“A legfontosabb, hogy a Sporting is egy komoly csapat, nem szabad lebecsülni őket. Dániában, a Skjern otthonában is fölényesen nyertek, ez pedig komoly fegyvertény” – nyilatkozta a szegediek honlapján Juan Carlos Pastor vezetőedző. A spanyol szakember szerint a csapat célja nem lehet más, mint kiharcolni a berlini négyes döntőbe jutást.

Az MKB-MVM Veszprém a Paris Saint-Germainnel találkozik.  Az első összecsapása április 16. és 20. között, a visszavágóra április 23. és 27. között kerül sor. A Veszprém a második találkozón lép pályára hazai környezetben.

A párizsiak a csoportkörből a Barcelona mögött hat győzelemmel, három vereséggel és egy döntetlennel a második helyen jutottak tovább, a nyolcaddöntőben pedig a szlovén Velenje együttesét búcsúztatták 62-55-ös összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik