Belföld

Kezdődik a Király utca felújítása

190 millió forintból kövezik újra a sétálóutcát.

Az európai unió és a magyar állam által támogatott Lüktető Belváros projekt révén számos sétálóutca és épület újul meg, köztük a Király utcát is teljes egészében felújítják. Fekete Dávid az április 1-jén induló beruházás sajtótájékoztatóján kifejtette, a Király utca a városmag fontos utcája, hiszen két idegenforgalmi szempontból is kiemelt területet, a Bécsi kaput és a Széchenyi teret köti össze egymással.

Mint mondta sajnos korábban az itt található kiskockaköves burkolás nehezítette a közlekedést. A fejlesztés révén nemcsak ez a probléma oldódik meg, hanem új funkcióval is bővül a közterület. A jövőben a Király utca igazi fesztiválutcává válik, amelynek infrastrukturális hátterét is biztosítják a fejlesztés során, a létrejövő teresedés pedig kis koncertek megtartására is alkalmas lesz.

Prédl Antal, a városi Útkezelő Szervezet vezetője hozzátette, a napokban elkészülő Dr. Kovács Pál utcában már látható az a burkolat, amelyet a Király utca is kap. A kis kockakövek helyére fűrészelt nagy kockakő kerül amelyben díszítő elemként jelennek meg a vörös színű porfír típusú kövek.

A hangsúly a fűrészelt nagy kockaköveken lesz, amelyeket a burkolaton áthaladó mészkő és porfírkövekből képzett keresztirányú vonalak tesznek látványossá.

A Király utca és a Dr. Kovács Pál utca kereszteződésénél, a Tejfölös Asszony körüli teresedés is átalakul, ahová félkörívesen kirakott burkolat kerül, íves alapterületű zöldfelülettel és új ivókúttal. A burkolatba süllyesztett elektromos kapcsolat lehetővé teszi, hogy mobil színpad segítségével kisrendezvények helyszíne legyen a tér. A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik