Belföld

Íme a top 5 legdurvább kampányfilm

Most, hogy ilyen kevés kampányfilmet láthatunk a televízióban, megint az internetre kell hagyatkozni, és ott kell rácsodálkoznunk a hihetetlen, esetleg ijesztő, netán viccesen amatőr produkciókra.

A fenti jelzők nagy részével jellemezhető választási pártvideók versenye bizarrsági tekintetben nagyon erős, mi mégis megpróbáltuk kiválasztani a legdurvábbakat. És be is mutatjuk őket (néhányat már nem is első alkalommal), hisz még van pár nap a végső döntésig, hátha pont egy beszélő állat vagy az integető kalapácsos ember lesz az, aki meggyőzi önt, kinek a neve mellé tegye az ikszet.

Egyik kedvencünk a – minden bizonnyal keménydrog hatása alatt készült – Kutya legyek című alkotás a Független Kisgazdapárttól, amely beszélő állatok frenetikus párbeszédére alapoz.

Az FKGP szinte összes videója esélyes a dobogóra, itt van például a kismalacot vakargató Klapka György (Aranyember), aki nyelvtanilag sajátos „mondattal” buzdít minket egy olyan állatsimogatóban álldogálva, amely bármelyik Disney rajzfilmben megállná a helyét.

Nagyon erős a Munkáspárt kisfilmje, amelyben a színházi függöny mögül előkerülő szavazólapon hahózik, integet és rímekben beszél a kalapácsos ember, szavait a South Park-stílusú animációként megjelenő Kádár János erősíti meg.

Már korábban méltattuk Leila és Pali dalát az MCP videójában, így ebből a gyűjtésből sem maradhat ki a videó. Furcsa képi és hanghatások – de ez a kampányfilm már csak azért is szimpatikusabb, mint a többi, mert legalább nem erőltetett és túlbonyolított alkotás.

Magyarország szekere 24 éve kátyúban! Széthúzás – szó szerint! Két szimpatikus ember ösztökéli a 15 statisztát, hogy cibálják a lovatlan lovaskocsit, de szerencsére a mező közepén a semmiből feltűnik Szepessy Zsolt László, és elzavarja a francba a széthúzó kocsisokat, majd kiosztja az Összefogás pártos pólókat, és azonnal minden oké lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik