Belföld

Fényűzés és fényevés – Mennyiből él Rogán Antal?

A kormányváltók kiszámolták, hogy Rogán Antalnak nettó 1,2 millió jön össze havonta, ennél viszont jóval többet költ, pedig a családja mindennapjaihoz tartozó költségeket nem is számolták.

A budai luxuslakásra felvett kölcsön törlesztésével, annak közös költségével és rezsijével, autója lízingköltségével, illetve a budai magánóvoda tarifájával kalkuláltak, és arra jutottak, hogy Rogán Antal fényevő. Juhász Péter, az Együtt társelnöke szerint a Fidesz-frakcióvezető családja hó végén, ha mindent kifizet, legalább 100 ezer forint mínuszban lehet havonta. Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK jelöltje ezért vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Rogán ellen a mentelmi bizottságnál.

A kormányváltók követelik, hogy Rogán Antal adjon választ, miből telik neki a fényűzésre, miként képes többet többet költeni a legális jövedelménél. “A mai sajtótájékoztatót sem az MTI, sem a köztelevízió, sem a HírTV nem tartotta tudósításra érdemesnek, megjelent azonban a Belváros egyik sajtómunkatársa, a Fidesz sajtóiroda több alkalmazottja, sőt Kaminsky Fanni is, aki Orbán Viktor facebook-oldalának szerkesztője” – emlékeztettek. Rogán Antal a hvg.hu-nak vagyonnyilatkozata pontatlanságairól azt mondta, igaza lett a feleségéneki, aki szerint a mások ügyeit mindig lényegesen hatékonyabban kezeli, mint a sajátjukét. Úgy vélte, csak hibázott, és mindennel el tud számolni: lakást vettek, két ütemben bővítették, jelentős mennyiségű hitelből, valamint abból, hogy a felesége ügyvéd és állatorvos szülei segítenek.

Rogán visszahozná az otthonteremtési támogatási rendszert

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint valamilyen formában vissza kell hozni az otthonteremtési támogatási rendszert, és akkor a fiatalok is könnyebben maradnak Magyarországon. Rogán Antal a Hír Televízió Magyarország élőben című műsorában legendáriumnak nevezte, hogy ma sokkal több ember dolgozik külföldön, mint Bajnai Gordon idején, de a legtöbb segítséget az otthonteremtési támogatási rendszer visszahozása jelentené.

Felidézte, hogy 2002 előtt az első Orbán-kormány idején volt kedvezményes kamatozású állami lakáshitel, szociálpolitikai támogatás, amit aztán a szocialisták eltöröltek. Ezekből kicsit másféle formában valamit vissza kell hozni – tette hozzá, kifejtve, hogy a következő négy évben lehet forintalapú hitelezésben gondolkodni. A kormánypárti politikus beszélt arról is, hogy az árfolyamgát vagy a végtörlesztés 370 ezer devizahiteles családnak nyújtott segítséget, de még több százezren vannak, akiknek megoldást kell kínálni.

Tiltakoznak a belvárosi szobrok is

Közben az Együtt – PM aktivistái meghekkelték az V. kerületben lévő köztéri szobrokat, Columbo felügyelőnek van egy kérdése, a rikkancs pedig szenzációs hírekkel állt elő, de a békebeli rendőr sem hagyja szó nélkül a dolgot.

Fotó: Facebook/Együtt

Fotó: Facebook/Együtt

Fotó: Facebook/Együtt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik