Belföld

Lázár Kishomokon: májusban épül a sorompó

Még tavaly kérték az ott lakók, tavasszal a MÁV saját költségen elkészíti.

Új-Kishomokon tartott utcafórumot az államtitkár. Előbb Benkő Zsolt települési képviselő beszélt a városrészt érintő beruházásokról. A helyieket a csatornázás utáni úthelyreállítás érdekelte a legjobban. Benkő elmondta, szeretnék azt teljes szélességben megcsinálni.

Ezt később az államtitkár is megígérte. Ugyan a pályázat szigorúan csak a 80-100 centis nyomvonal szélességben engedi meg az út felújítását, de később cél a teljes helyreállítás, de ezt már a városnak kell kigazdálkodnia. Az új aszfaltszőnyeggel egyébként is várni kell, hogy ülepedjen a talaj – hangzott el.

A csatornával sokkal komfortosabbá válik Kishomok, ám csendes kertvárosi jellegét nem veszti el – fogalmazott Lázár János. Hozzátette tömegközlekedésre azonban itt sohasem lesz lehetőség. Ugyanígy nem látják annak a lehetőségét sem, miként lehet a 47-esen túl fekvő Öreg-Kishomokot bekapcsolni a csatornahálózatba.

Tavaly kérték utcafórumon, tegyék biztonságosabbá a vasúti átkelőt. Most elhangzott, májusban a MÁV saját költségén ledesre cseréli a jelzőlámpát – mely erős napfénynél is jobban látható – valamint sorompót is telepít.

Lázár kampánytémákkal ezúttal mérsékelten foglalkozott, de a kishomokiaknak is elmondta, a legnagyobb hibát az véti, aki nem megy el szavazni vasárnap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik