Belföld

Eltűnt szabadságokat keresnek az SZKT-nál

Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete szerint a cégnél semmibe veszik a munkavállalói jogokat.

Vizsgálatot követelnek, és ha szükséges jogi lépéseket kezdeményeznek a Szegedi Közlekedési Társaságnál az eltűnt szabadságok és az arra beállított, de ki nem fizetett pénzek ügyében – közölte a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete (BTDSZ) az MTI-vel. Az érdekvédelmi egyesület szerint a tavalyról bennragadt pihenőnapok után járó pénzt nem fizette ki a cég a dolgozóinak, azokat bármiféle dokumentáció, illetve a munkavállaók beleegyezése nélkül átvezették erre az évre, a ki nem vett szabadságokra elkülönített kereteket pedig másra használták fel.

Szabó István, a szakszervezet elnöke közleményében hangsúlyozta, próbálták tárgyalóasztalhoz ültetni a vállalat képviselőit, de hiába.

Tóth István Tibor, a SZKT ügyvezető igazgatója szerint a BDTSZ panasza nyomán vizsgálatot kezdett a cégnél a munkaügyi felügyelőség. Ezt követően megegyeztek arról, hogy a hatósági vizsgálat eredményét tekintik irányadónak, amit az SZKT teljesített is.

A távirati irodához eljuttatott nyilatkozatában azt írja a szabadságok elszámolására a társaságnak külön kerete nincs, így azt másra felhasználni sem lehetett, továbbá cáfolja azt is, hogy az átvezetés szabálytalan lett volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik