Belföld

Ezt a Simont nem adnák ki, tüntetés lesz

Korábban a Miskolci Járásbíróság indítványozta ezt, mert a fideszes képviselőt rágalmazás miatt feljelentette Helmeczy László. А feljelentés szerint egy tavaly november 6-ai nyírbogáti választókerületi ülésen Simon olyan szórólapot terjesztett, amely súlyos bűncselekmények elkövetésével vádolta a feljelentőt. Helmeczy László a feljelentéshez csatolt egy szórólapmásolatot, amelyen „a személyével kapcsolatos kuruc.infora írt cikk, valamint egy foci24-barikád.hu honlapon megjelent cikk található”.


Fotó: MTI / Balázs Attila

Ezt Simon és felesége megbízásából több mint száz embernek szétosztották. „А két cikk terjesztéséért korábban más személyt jogerősen elítéltek” – ismerte el a mentelmi bizottság, amely hatáskör híján nem foglalkozott az ügy büntetőjogi értékelésével, „a magánvádas ügyekben követett mentelmi jogot töretlenül fenntartó gyakorlata а mentelmi jog célját, az Országgyűlés, illetve а képviselők zavartalan munkavégzését kívánja biztosítani. A testület döntésekor figyelemmel volt arra is, hogy az érintettek közszereplő politikusok.

Az ügy pikantériája, hogy Helmeczy László és Simon László ugyanabban a választókerületben indul. A kormányváltók szabolcsi jelöltje korábban már volt országgyűlési képviselő (1998–2002), egy évig fideszes is.

A másik Simon

Helmeczy László néhány napja feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Legfőbb Ügyésznél, a Magyar Nemzetben és más sajtóorgánumokban megjelenő kiszivárogtatások miatt. Az ügyvéd feljelentése szerint a nyomozó hatóságoktól szervezetten folyik a kormány kampánycéljainak megfelelő kiszivárogtatás olyan ügyekben, amelyek szinte minden mozzanata szolgálati titkot képez, más részletek pedig nemzeti minősített adatnak, régi nevén államtitoknak is minősülhetnek.

A tízoldalas feljelentés azokat, a Welsz Tamás-ügyben történt anomáliákat elemzi, amelyek arra mutatnak, hogy az ügyet Simon Gábor ügyével együtt politikailag időzítették, és alapos a gyanú, hogy nyomozásra vonatkozó szabályok megsértésével járt el a hatóság. Helmeczy kitért arra is, hogy a már tavaly a nyomozóhatóság látókörébe került Welsz Tamás és Simon Gábor is, mégis csak a kampány elején álltak a nyilvánosság elé.

Helmeczy  az ATV-ben azt mondta: már Welsz Tamás halála előtt aggódott a vállalkozó egészségéért, sajnos igaza lett és számos kérdésre nincs válasz: ha Welsz Tamást körözték, nála vajon miért nem tartottak az elrejtőzés veszélyétől? Ez kettős mérce. Az ügyvéd Facebook-oldalán tudatta, hogy ma a törvény előtti egyenlőségért tüntetnek Nyírbogáton, a polgármesteri hivatal előtt azért, hogy dr. Simon Miklós mondjon le mentelmei jogáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik