Belföld

Sok lúd Orbánt, Mesterházyt, Vonát győzhet

A Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) kezdeményezte megállapodást eddig négy, országos listát nem állító párt – köztük az Elégedetlenek Pártja – vezetői, és több kisebb párt képviselőjelöltjei, valamint független képviselőjelöltek írták alá. Egyelőre 110 képviselőjelöltet tudhatnak a résztvevők között, „ha pedig azt is számításba vesszük, hogy a csatlakozó pártok eredetileg több mint 300 jelöltet indítottak, mindenképpen megállapítható, hogy a parlamenti pártok után a legszélesebb támogatói bázissal és a legtöbb aktivistával rendelkező formáció bontakozott ki” a kormányt váltani szándékozók oldalán – tudatta az Elégedetlenek Pártja.

A párt közleménye szerint az együttműködéssel a csatlakozók egyértelművé tették, hogy nem tartoznak a bizniszpártok közé, és noha állami támogatással nem rendelkeznek, „komolyan gondolják a kormány és gazdaságpolitikai váltás szükségességét”. Az együttműködés fő célja, hogy közvetlenül juttassanak be képviselőjelölteket a Parlamentbe. Szerintük életképes gondolat, amit igazol, hogy van több olyan választókörzet is, ahol három vagy több képviselőjelöltje van jelenleg a Szövetségnek, és ha ezek a jelöltek összefognak, valóban képesek lehetnek a szavazatok többségét megszerezni, ahogy a mondás is tartja, “Sok lúd disznót győz” alapon.

Mint korábban megírtuk az Elégedetlenek Pártját Tóth István vezeti. A férfi elvált nyugdíjasként él Érden, két lányával. 2011 óta egy alapítványon keresztül igyekszik segíteni egy kifejezetten hátrányos helyzetű társadalmi csoport tagjain, anyagi ellenszolgáltatás nélkül. A párt névválasztása azért jó, mert egy nemzetközi kutatás szerint Magyarország a boldogságrangsor utolsó helyére szorult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik