Belföld

Ma időben indult a legtöbbet késő repülő

A W62206 számú London Luton-Budapest járat az esetek 73 százalékában időben indul - közölte a cég.

Ahogy arról kedden beszámoltunk, 2013 júniusa óta egyszer sem indult el időben a Luton-Budapest járat az angol reptérről. Ha így folytatja, akár pontatlansági rekordot is dönthet: most tart a zsinórban a 293- alkalommal a menetrendben szereplő időpont utáni indulásnál.

A WizzAir közleménye szerint a szerdai, W62206 számú, Londonból Budapestre tartó járata megint időben szállt fel, a fedélzetén 154 utassal.

A cég szerint a járat pontatlanságáról szóló pletykákat olyan szerencsevadászok kezdték el terjeszteni, akik az utasok kártérítési kérelmeiből akarnak hasznot húzni. Az ügyeskedők csak akkor tekintették pontosnak a járatot, amikor az a menetrendben meghatározottnál korábban indult el – állítják.

A közlemény úgy fogalmaz, hogy 2013. június 1-től máig a W62206 számú járatok majdnem 50 százaléka indult pontban 14:25-kor (GMT), és további 26% indult a menetrendben szereplő időponttól számított 15 percen belül, amely a nemzetközi piaci sztenderdek és a brit polgári légügyi hatóság szerint sem minősül késésnek, vagyis ezek a járatok is időben indultak. Múlt hónapban, februárban a Wizz Air Lutonból induló összes járatának 88 százaléka pontosan indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik