Belföld

Kóka Szijjártónak köszönheti diplomata-útlevelét

Az SZDSZ volt elnöke az Orbán Viktort kísérő üzleti delegáció tagjaként ment Szaúd-Arábiába.

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár javaslatára használhatott diplomata-útlevelet Kóka János – tudta meg az MTI szerdán Fülöp Judittól, a külügyi és külgazdasági államtitkárság sajtófőnökétől.

Az Index szerdán azt írta, hogy Kóka János, az SZDSZ volt elnöke a miniszterelnököt kísérő üzleti delegáció tagjaként utazott Szaúd-Arábiába. (Orbán Viktor kormányfő vasárnap és hétfőn tett hivatalos látogatást Szaúd-Arábiában. )A szabad demokraták volt elnöke, volt gazdasági miniszter a hírportál beszámolója szerint annak a mobilfizetési szoftverekkel foglalkozó Cellum-csoportnak keresett új piacot, amelyben érdekeltsége van Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek és Oszkó Péter volt pénzügyminiszternek is. Kóka János a portálnak azt mondta, hogy diplomata-útlevéllel utazott.

Fülöp Judit az MTI érdeklődésére közölte: “Kóka János Magyarország – külgazdasági területen ma is aktív – korábbi gazdasági minisztere. Ezért tett korábban Szijjártó Péter javaslatot arra, hogy használhasson diplomata-útlevelet”.

Kóka János a diplomata-útlevéllel kapcsolatban azt mondta az internetes lapnak, hogy az okmány kifejezetten hasznos azoknak az üzletembereknek, akik gyakran utaznak olyan országokba, ahol nagyon nehézkes és hosszadalmas a vízum beszerzése. A diplomata-útlevéllel sokkal egyszerűbb az ügyintézés, mert segítségével több, “egyébként problémás országba” vízum nélkül lehet beutazni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik