Belföld

Péntek reggeltől miénk a 4-es metró

A főpolgármester is bejelentette, szóval most már biztos: március 28-tól birtokba vehetjük az új vonalat.

A 4-es metrót március 28-án, péntek reggel 9 órakor adják át az utazóközönségnek – mondta Tarlós István. Az MTI szerint közölte azt is, hogy március 22-én sikeren befejeződött a hatóság által felügyelt próbaüzem, és pénteken kezdődik meg az utasforgalmi próbaüzem.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, pénteken reggel Tarlós István és Orbán Viktor átadja a metrót, és a hétvégén ingyen próbálhatja ki mindenki.

A BKV Fürst Közlekedési Szakszervezet elnöke már előre bocsánatot is kért a felszíni tömegközlekedés zavaraiért. „Az M4-es Metró beindításával a felszíni tömegközlekedésben az autóbuszok útvonalának jelentős része megváltozik” – írta közleményében a szakszervezet, amely aggályosnak tartja, hogy a felszíni változások nincsenek megfelelően előkészítve.

Megbirkóztak a feladattal

A legfontosabb engedélyek készülnek, ez az jelenti, hogy “a szabályszerű adminisztrációt végzik” – tette hozzá a főpolgármester.

Tarlós István azt mondta, hogy a pénteken kezdődő utasforgalmi próbaüzem ideje alatt is folytatódik a jogszabály szerinti hatósági felügyelet, a végleges használatbavételi engedély hat hónap “üzemszerű hibamentes működés után” adható ki. Megjegyezte, hogy ez nem valamiféle hiányosságot jelent, “ez így van a világon mindenütt”.

A főpolgármester kijelentette, az általuk kitűzött egyetlen határidőre sikerült a feladattal megbirkózni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik