Belföld

Miskolcon is feldübörög a trafikmutyi?

Csöbör Katalin fideszes képviselő és alsózsolcai alpolgármester férje, Mike György alapító kültagja egy olyan trafikos cégnek, amelynek fiók- és telephelyein dohányboltok működnek – írja a Blikk.

Összesen hat olyan telephelye van a Trafik Management Bt.-nek Miskolcon, Alsózsolcán, valamint Felsőzsolcán, ahol trafikot jegyeztek be – írja a Blikk. A fél tucat boltból egynek a vámhatósági engedélye közvetlenül Mikéék betéti társaságának nevére szól. A dohánybolt még nem nyílt meg – a koncessziót csak októberben, a harmadik körben osztották ki –, de a miskolci Tiszai pályaudvar területén található, vagyis rendkívül forgalmas helyen. Szerafi Zoltánnak, Mike üzlettársának ezenkívül van egy saját trafikja is.

Csöbör Katalin a Blikknek elmondta, hogy a férje tavaly ősszel, jóval a trafikpályázatok győzteseinek kihirdetése után lett egy gazdasági társaság kültagja. „Mivel a társaság később alakult, mint a pályázatok lezárultak, ezért nem is segíthettem, és nem is segítettem a koncessziók elnyerésében” – állította.

A Trafik Management Bt. telephelyein további öt üzlet is működhet, amelyekhez első pillantásra sok köze nincs Csöböréknek. Csakhogy az öt üzlet tulajdonjoga egy kézben fut össze: Závodszki Andreáéban. Ő Csöbör Katalin földije, egy utcában lakik a honanyával, néhány háznyira tőle. Azt pedig nehéz lenne elhinni, hogy nem tudott Csöbör az üzleti vállalkozásról, mert Závodszki egyik dohányboltja éppen alsózsolcai háza mellett nyílt meg. Érdekesség, hogy egy másik pedig éppen egy gyógyszertár fölött működik. Kérdeztük Csöbör Katalint, hogy miért vágott bele a férje a trafikbizniszbe, és hogy volt-e köze az ő politikai kapcsolatainak ahhoz, hogy Závodszki, illetve férje üzlettársa trafikokat tudott elnyerni.

A céget pár nappal azelőtt alapították, hogy kihirdették férje üzlettársának, Szerafi Zoltánnak a győzelmeit, de erre a felvetésre a politikus nem kívánt reagálni, azt állítva, hogy a társaság részletes tevékenységével kapcsolatban nincs információja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik