Belföld

Megszűnik Magyarország legrégebbi hirdetési újságja

Az Expressz.hu eladása után a papíron megjelenő Expressz, az éppen harminc éve alapított lap is megszűnik. A hírek szerint májusban már nem lehet megvenni.

Az újkori ingyenes apróhirdetési oldalak háborújának alig egy hete esett áldozatául az Expressz.hu, a Hír24 információi szerint a nyomtatott Expressz újságnak sincs már hátra sok ideje: állítólag májusban már nem lesz kapható az újságárusoknál Magyarország legrégebbi hirdetési lapja.

Az Expressz.hu múlt heti eladása után a török tulajdonossal (Dogan Holding) bíró Expressz Magyarország Média Kft. tulajdonában maradtak a Szuperingatlan.hu és a Haszongépjármű.hu oldalak, valamint két print termék, az utóbbi időben Expressz.hu címmel heti egyszer megjelenő hirdetési újság és az Expressz Agrár- és Haszonjármű Magazin című hetilap.

Ez utóbbiak várhatóan április közepéig jelennek meg, azután már nem. Érdekesség, hogy az Expressz című újság 1984 márciusában (egészen pontosan március 9-én jelent meg az 1. szám) indult, azaz éppen a 30. évfordulón húzhatja le a rolót.

A török tulajdonos sorban válik meg az Európai Unió területén található érdekeltségeitől, nemrég ugyanis Horvátországból vonult ki.

Nyilvánvaló, hogy nagy a harc az apróhirdetési piacon, a két óriás, a Jófogás.hu és az apród.hu elárasztja a televíziós csatornákat reklámjaival, a tévénézők idegeivel is játszva.


Játszanak az idegekkel
Fotó: Facebook/Szomszédok Forever

A Jófogás.hu egyébként éppen a napokban vásárolta fel az egyik legnagyobb és legnépszerűbb autós hirdetési oldalt, a Használtautó.hu-t.

Egyes vélemények szerint a két óriás addig küzd majd egymással, amíg az egyik elvérzik, és azután a győztes fizetőssé teheti a szolgáltatásokat.

Adios, amigo!

Emlékezzen rád ez a 2008-as reklámfilm:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik