Belföld

Díjazott kutatónő beszél a továbbtanulásról a Radnótiban

A szegedi Radnóti gimnáziumba látogat dr. Nagy Nikoletta, a L’Oréal-UNESCO és Junior Prima Primissima díjas kutatónő.

A régi alma materhez a bőrgyógyász-genetikus kutatónő azért tér vissza, hogy az iskola biológia-kémia szakos diákjaival beszélgessen a továbbtanulásról, a kutatói pályáról.

A Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban március 27-én, 12.45-kor rendhagyó osztályfőnöki óra keretében beszélget dr. Nagy Nikoletta a 11. évfolyam természettudományok iránt érdeklődő diákjaival az orvosi és a kutatói pályáról. Nikoletta a Radnóti Gimnázium diákja volt, egyetemi tanulmányait is Szegeden végezte el, és a mai napig a városban él, kutat és praktizál.

Dr. Nagy Nikoletta jelenleg a szegedi Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika és a szegedi Orvosi Genetikai Intézet munkatársa.

A L’Oréal és UNESCO közös programjának célja az, hogy felhívja a figyelmet a tudományos életben gyakran háttérbe szoruló tehetséges nők kutatási eredményeire és a díjazottak munkásságát példaként állítva újabb generációkat biztasson a kutatói pálya választására.

Dr. Nagy Nikoletta

Dr. Nagy Nikoletta és mentora, a korábbi díjazott Dr. Széll Márta eredményei jól mutatják, hogy a magyar tudományos életben egymásnak adják a stafétabotot a tehetségesnél tehetségesebb kutatónők. Az ösztöndíj segítséget nyújt a díjazottaknak a kutatómunka folytatásához, a pénzösszeg személyes célokra nem használható fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik