Belföld

Elstartolt a „Zentais 7”

zentai (zentai iskola)
zentai (zentai iskola)

Kiállítás, versenyek és kulturális bemutató is szerepel a programok között.

A Zentai Úti Általános Iskola udvarában elhelyezett Hunyadi szobornál ünnepélyes keretek között nyitották meg a „Zentais 7″ egyhetes programsorozatát. Az oktatási intézmény diákjainak munkáiból készült színes és sokoldalú kiállítást az aulában tekinthették meg az érdeklődők.

A hétfő reggeli ünnepélyes megnyitót követően délután a nyolcadik osztályosoknak szóló angol-német nyelvi fordító, míg az 5-6. osztályosoknak mondamondó versenyt szerveztek.

A természettudományok iránti érdeklődés felkeltése a célja annak az érdekes bemutatónak, amelyet „Legkedvesebb fizikai-kémiai kísérletem” címmel rendeznek meg március 25-én, kedden 14.30 órától 7-8. osztályos tanulók részvételével.

Mondamondó versennyel folytatódik március 26-án, szerdán 14.30 órától a “Zentais 7”. A 3. osztályosok Szent László műveiből mutatnak be néhányat. Ezzel egy időben zajlik az 5-6. évfolyamosok számítástechnika versenye az iskolában.

A több napos rendezvény a Zentai Gálával ér véget a Köfém Művelődési Házban. A március 28-án, pénteken 16.30 órakor kezdődő kulturális bemutató keretében kerül sor a Zentais Gyűrű ünnepélyes átadására, amelyet a hagyományokhoz hűen a pedagógusok szavazatai alapján az intézmény egyik tanára veheti át idén is.

Fotó:ÖKK

Ajánlott videó

Olvasói sztorik