Belföld

Tizennégy ezren számlálják a szavazatokat

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) pénteki adatai szerint 14 524 delegáltat jelentettek be a szavazatszámláló bizottságokba, a legtöbbet, 8863-at a Fidesz-KDNP; a baloldali összefogás 3961-et, a Jobbik 1428-at. Delegáltakat pénteken 16 óráig lehet bejelenteni a helyi választási iroda vezetőjénél.

A Magyarországi Cigánypárt 150, A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt 61, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja 29, a Magyar Munkáspárt 21, az LMP 3, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt 2 delegáltat jelentett be a szavazatszámláló bizottságokba. Az NVI nyilvántartása szerint a Fidesz, a KDNP és a Magyar Munkáspárt is delegált közösen két tagot a szavazatszámláló bizottságokba.

Egy-egy delegáltja van egyelőre az Együtt 2014 Pártnak, az Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Pártnak, a Magyarországi Munkáspárt 2006 – Európai Baloldalnak, valamint a Magyarországi Szociáldemokrata Pártnak. Az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságokba (106 ilyen van az országban) összesen 314 tagot delegáltak a pártok.

2010-ben az országgyűlési választáson több mint 25 ezer pártdelegált vett részt a szavazatszámláló, valamint a választókerületi és az akkor még működő területi választási bizottságok munkájában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik