Belföld

Szanyi: még soha nem volt ilyen “tolvaj kormány”

Szanyi Tibor szerint az országnak még soha nem volt olyan “korrupt, tolvaj kormánya”, mint a jelenlegi. A szocialista párt elnökségi tagja erről pénteken azon a sajtótájékoztatón beszélt, amelyen levetítették az ötpárti ellenzéki szövetség egyik kampányfilmjét. Ebben az hangzik el, hogy Simicska Lajos percenként egymillió forintot keres a Fidesz-kormányzás alatt, a trafikügy miatt pedig 40 ezer család ment tönkre.

Szanyi Tibor azt mondta: a Fidesz a demokrácia helyett tolvajokra szabott államformát alkotott, Magyarország ma “kleptokrácia”. Szerint ezt jelzi, hogy “lényegében minden közbeszerzést” a Közgép nyer el, legyen szó nukleáris fejlesztésről vagy csatornatisztításról.

Beszélt arról is, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, aki mára az ország 88. leggazdagabb embere lett, “rejtegeti a vagyonnyilatkozatát”. Vajon nem azért, mert a bevallásból kiderülne, hogy csak stróman, és a vagyona Orbán Viktoré? – kérdezte, hozzátéve: ugyanez feltehető Garancsi István, a Videoton futballklub és Simicska Lajos, a Közgép tulajdonosa esetében is.

A Demokratikus Koalícióhoz tartozó Kerék-Bárczy Szabolcs azt mondta: a Fidesz intézményesítette a lopást, miközben a trafik- és a földmutyival elvette emberek megélhetését.

Azt ígérte, ha “a kormányváltó erők” győznek a választáson, “tiszta kezűvé” teszik a kormányzást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik