Belföld

Kemény derbire készül a HLKC

A forduló rangadójára utaznak Békéscsabára a vásárhelyi lányok

A bajnoki tabella második és harmadik helyezett csapata találkozik vasárnap délután a női kézilabda NBII. dél-keleti csoportjának következő fordulójában.

A házigazda csabaiak bár visszafogottan kezdték a szezont, az elmúlt két meccsükön – az NBI-es keret néhány tagjával jelentősen megerősítve – nagyarányú sikereket értek el, feltornázva magukat az élmezőnybe.

A múlt heti fordulóban aratott 17 gólos győzelmük után a vásárhelyi lányok is jó hangulatban, önbizalommal telve készülnek a mérkőzésre.

A Szeghalom elleni magabiztos siker megadta a hétre az alaphangot. A Csaba ellen egy küzdős, hajtós mérkőzésre számítok, fel kell vennünk a gyors játékukkal a versenyt. Remélem a juniorokkal együtt 4 ponttal térünk haza – nyilatkozta a találkozó előtt Kothencz Vivien, a HLKC felnőtt csapatának kapusa.

Épp az említett „visszajátszó” profik miatt kétségtelenül a hazai csapat az esélyesebb, hiba lenne azonban borítékolni a győzelmüket. A HLKC az előző hetekben mutatott játékával könnyen meglepetést okozhat. Így gondolja ezt a továbbra is sérüléséből lábadozó Gaál Adrienn, a csapat játékos-edzője.

Nagyon kemény mérkőzésre számítunk. Döntő lesz, hogy fel tudjuk venni a fizikai harcot és várhatóan nagy tempót a Békéscsaba több fronton edzett fiataljaival. Igyekszünk a tudásunk legjavát adni, bízom benne, hogy ponttal, pontokkal térünk haza – értékelt a mester.

A derbi délután öt órakor kezdődik majd. A felnőttek előtt a két egyesület junior csapatai is megmérkőznek egymással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik