Belföld

Elismerések a biológusoknak

Tizenegyedik alkalommal tartotta biológus seregszemléjét az SZTE Tehetségpont keretében működő Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban.

Sófi József, az alapítvány létrehozója, a Szegedi Tehetséggondozó Tanács tagja elmondta, magas színvonalú előadások hangzottak el, amelyek méltóak az alapítvány hírnevéhez. A rangos tudományos konferencián idén 11 pályázó nevezett biológia mesterképzés és biológia doktori iskola kategóriában, közülük hatan díjjal, öten elismerő oklevéllel gazdagodtak.

Sófi József és a biológushallgatók. Fotó: délmagyar.hu, Frank Yvette

Az eltelt 11 év alatt számos kiváló biológushallgató érte el itt első komolyabb sikerét, többük mára elismert kutató. A legkiválóbb Sófi-ösztöndíjas biológushallgatók kiemelkedő karriert mutattak fel az elmúlt esztendőkben – összegzett Erdélyi Lajos, az SZTE TTIK nyugalmazott egyetemi docense, aki átadta a díjakat a hallgatóknak.

Idén mesterképzés kategóriában Nyerges Ákos, doktorandusz kategóriában Kovács Kitti kapta a legjobbnak járó serleget. Sófi József és a biológushallgatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik