Belföld

Tovább csökkent az influenzások száma

influenza(1)(960x640).jpg (beteg, nátha, )
influenza(1)(960x640).jpg (beteg, nátha, )

Az influenza aktivitás a megye egészére nézve a mérsékelt tartományban van.

A megye területén a 11. héten, az influenza figyelőszolgálat adatai alapján 993 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez 30,9%-al kevesebb, mint az előző héten – áll a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének hírlevelében.

Influenzaszerű megbetegedésekkel orvoshoz forduló betegek aránya két járás területén csökkent, egy járás területén változatlan. A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány azonban a Dunaújváros, Székesfehérvár, illetve a Móri járás területén is a járványos küszöb érték felett van, valamennyi járás területén mérsékelt aktivitást mutat.

Fejér Megye valamennyi fekvőbeteg intézményeiben megelőző intézkedésként a kórházakban kezelt hozzátartozóink, szeretteink védelmét szolgáló, február 21-töl elrendelt látogatási tilalom valamennyi osztályra kiterjedően továbbra is érvényben marad.

Ajánlatos, hogy akik megbetegedtek, saját és mások védelme érdekében forduljanak orvoshoz, gyógyulásukig maradjanak otthon és kövessék orvosuk tanácsait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik