Belföld

Adóssága után óriási vagyont halmozott fel egy MSZP-s politikus

Pár év alatt 49 millió forintos adósságából 70 milliós megtakarítása lett Kőhegyi Istvánnak, az MSZP baranyai szervezete egyik vezetőjének - hangzott el az M1 Híradóban csütörtök este.

Információik szerint Kőhegyi István 2010-es országgyűlési képviselői vagyonnyilatkozatában 2 millió forintos vagyon és 49 milliós adósság szerepelt. Egy frissen nyilvánosságra került bankszámlakivonaton viszont közel 71 millió forintos egyenleg szerepel – hangzott el.

A Híradó idézte Kőhegyi István hétfői nyilatkozatát, amelyben az állt: nem bűn magyarországi bankszámlán olyan vagyont tartani, amivel el tud számolni. Jelezte, hogy feljelentést fog tenni, mert szerinte banktitok került nyilvánosságra.

Híradó megkérdezte Mesterházy Attila pártelnököt, aki azt válaszolta: beszélt a politikussal, aki azt mondta neki, hogy legálisan szerezte vagyonát, és ezt elhitte neki. A rendőrségre a Híradó információi szerint egyelőre nem érkezett feljelentés az ügyben.

A leggondosabb szocialista háziasszonyok

Gyurcsány Ferenc fehérgyarmati lakossági fórumán így utalt a mostanában előkerült botrányokra: „A leggondosabb háziasszony kosarában is lehet tél közepén egy-két rohadt alma, de ezeket ki kell dobni, nem mentegetni, nem engedni, hogy a többit is megfertőzze, ebben a tekintetben semmi magyarázkodnivalónk nincsen.” Kérdés, nincs-e kicsit késő ehhez.

Az LMP-t és a politikai életet otthagyó Vágó Gábor kicsit máshogy látja az arányokat: szerinte a politikusok 70%-a piszkos gazember (ő más kifejezést használt), igaz, 2009-ben ezt az arányt még 100%-ra tette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik