Belföld

Tízéves fennállását ünnelte a szegedi nyugdíjas egyesület

Az ünneplő szépkorúkat a város nevében Szabó Sándor, a polgármesteri kabinetiroda vezetője díszes emléklappal köszöntötte.

Tíz évvel ezelőtt 21 taggal alakult meg a Szeged Megyei Jogú Város Nyugdíjas Egyesülete a városházán. Szentandrási Lajosné, az egyesület vezetője elmondta, ma már 127 tagot számlál a civil szervezet, havonta két alkalommal találkoznak a városháza sajtószobájában, amelyet lassan már ki is nőnek.

Beszámolójában utalt arra, hogy a több mint százhúsz fős egyesület tagjai a heti összejöveteleken, klubfoglalkozásokon túl rendszeresen részt vesznek a városban szervezett nyugdíjas programokon is. Tavaly többek között nőnapi ünnepséget, karácsonyi fenyőünnepet szerveztek, megemlékeztek az Idősek világnapjáról, költészet napi programot rendeztek, emellett tagjaik részt vettek a városi nyugdíjas Ki, mit tud?-on is. Minden évben szerveznek kirándulásokat, az elmúlt tíz esztendőben bejárták már Magyarország legszebb helyeit, de több külföldi országba is eljutott a szegedi nyugdíjas csoport.

A szerdai közgyűlésen – az ünneplés mellett – a megjelent 127 egyesületi tag elfogadta az éves beszámolót és a szervezet költségvetését is, valamint új elnökséget választottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik